content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Statistieken

Zonder statistieken geen weloverwogen besluiten

Goede financiële en monetaire statistieken helpen ons weloverwogen besluiten te nemen. De ECB en de nationale centrale banken produceren officiële cijfers over de staat van de economie.

Die cijfers liggen ten grondslag aan alle aspecten van het werk van de ECB, zoals het monetair beleid, de financiële stabiliteit en het bankentoezicht.

Het belang van statistieken

FOCUS OP CIJFERS

0,9%

Rente op langlopende schuldbewijzen van overheden

De gemiddelde nominale rente op langlopende schuldbewijzen die in de afgelopen 12 maanden door overheden uit het eurogebied zijn uitgegeven, is in augustus 2022 gestegen naar 0,9%. De grootste stijgingen betroffen Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Italië, Cyprus, Litouwen, Luxemburg, Malta en Oostenrijk.

Cijfers gemiddelde nominale rente

ECB-statistieken bekijken en downloaden

Alle officiële ECB-cijfers zijn gratis beschikbaar via onze uitgebreide online database.

Statistical Data Warehouse

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Monetaire ontwikkelingen in het eurogebied

Bekijk de meest recente cijfers voor de groei van de kredietverlening aan huishoudens en bedrijven en van de geldhoeveelheid.

Statistieken over monetaire ontwikkelingen

Governancekader en kwaliteit van statistieken

Nationale centrale banken in Europa hechten veel belang aan de productie van hoogwaardige statistieken en aan goed beheer daarvan, op basis van hoge kwaliteitsnormen. Ze waarborgen bovendien de vertrouwelijkheid van de informatie.

Governancekader en kwaliteit

Betere data over uitgegeven en aangehouden effecten

Onze data over schuldbewijzen en aandelen zijn nu sneller beschikbaar en gedetailleerder. Bekijk de nieuwe datasets over uitgegeven en aangehouden effecten.

Effecten

De inflatie in het eurogebied interactief ontdekken

Hoe wordt inflatie gemeten en wat is het verschil tussen gemeten inflatie en gevoelsinflatie? Ontdek vergelijkbare en steeds actuele inflatiegegevens met interactief beeldmateriaal en uw persoonlijke inflatiecalculator, beschikbaar in 23 EU-talen.

Meer te weten komen

Neem een kijkje bij de cijfers over het eurogebied

Bekijk visualisaties en vergelijk de belangrijkste statistieken voor het eurogebied met de nationale cijfers via de webpagina Statistieken van het eurogebied. Die cijfers zijn in begrijpelijke vorm en in alle EU-talen beschikbaar.

Ze zijn bovendien makkelijk te integreren in digitale media.

www.euro-area-statistics.org
ECB STATISTICS PAPER SERIES: STATISTIEKEN IN KORT BESTEK
De Statistics Paper Series (SPS) is een platform waar statistici, economen en andere professionals statistische innovaties kunnen publiceren die van belang zijn voor centrale banken.

Statistische informatie opvragen bij de ECB

Op zoek naar specifieke ECB-cijfers? We voeren een beleid van gratis toegang tot en gratis (her)gebruik van onze publieke statistieken. Vermeld in uw aanvraag waarnaar u precies op zoek bent en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

VERWANTE INHOUD

Wordt verwacht...

Verwachte publicaties

Kalender
NOT AN EXPERT? CHECK OUT OUR EXPLAINER
LEARN MORE
Waarom zijn statistieken belangrijk?

Alle pagina's in dit deel