content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Kutatás, publikációk

A döntéshozókat gazdasági kutatásokkal támogatjuk

Igen sokféle gazdasági témakörben végzünk kutatást, elősegítve a jobb döntéshozatalt, és így az európaiak jóllétét.

Gazdasági jelentés

A Gazdasági jelentésben közölt információk alkotják az EKB monetáris politikai döntéseinek alapját. Az évente nyolcszor – két héttel minden kamatmeghatározó értekezlet után – megjelenő kiadvány áttekinti a gazdaság alakulását és a várható kilátásokat.

Olvassa el a legfrissebb Gazdasági jelentést!

Kutatási Közlöny

A Kutatási Közlöny (Research Bulletin) az EKB közgazdászainak legutóbbi munkáiból ad ízelítőt. Havonta jelenik meg, és számos gazdasági és pénzügyi témával foglalkozik.

Olvasson bele a Kutatási Közlönybe!

Pénzügyi stabilitási jelentés

A Pénzügyi stabilitási jelentésben az euroövezet pénzügyi stabilitását érintő esetleges kockázatokat elemezzük. A pénzügyi stabilitás nélkülözhetetlen számunkra, hiszen az egyenletes infláció egyik alapeleme.

Olvassa el a Pénzügyi stabilitási jelentést

Az euro nemzetközi szerepe

Az euro megőrizte nemzetközi szerepét 2022-ben – abban az évben, amikor kitört az ukrajnai orosz háború, és jelentősen fokozódtak a geopolitikai kockázatok, aminek következményei kihathatnak a nemzetközi monetáris rendszerre.

Olvassa el 2023-as jelentésünket!

Makroprudenciális Hírlevél

Az euroövezet pénzügyi ciklusa fordulóponthoz érkezett. A bankok ugyan továbbra is nyereségesek, de még vannak sérülékeny pontok, viszont nem jelentkeztek még pénzügyi stabilitási kockázatok. Ezért a makroprudenciális politika középpontjába a bankok és a hitelfelvevők alkalmazkodóképességének megőrzését kell állítani.

Olvassa el a Makroprudenciális Hírlevelünket!

Kutatói tanulmányok

Más nagyobb központi bankhoz hasonlóan az EKB-ban is folynak kutatások. Ezek eredményeit többféle kutatói tanulmányban publikáljuk.

A kutatói tanulmányok áttekintése

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Kutatóink

Kutatóink magas szintű elemzéseket végeznek az EKB számára releváns témákról. Munkájuk valamennyi szakpolitikai területen megalapozza az EKB döntéseit. Ismerje meg közelebbről, kik ők, és mivel foglalkoznak!

Kutatóink
KONFERENCIÁK, SZEMINÁRIUMOK
Itt tájékozódhat a konferenciákról, szemináriumokról és a részvétel módjáról.
MŰKÖDJÜNK EGYÜTT, ÉPÍTSÜK A KAPCSOLATI HÁLÓT!

Munkalehetőségek kutatóknak

Dolgozzon az EKB-nál!

Ha szeretne az EKB közgazdász kutatói csapatához tartozni, izgalmas munkalehetőségeket kínálunk kutatóknak, gyakorlatot egyetemi hallgatóknak, valamint ösztöndíjakat pályakezdő kutatóknak és társadalomtudósoknak.

Nézze meg ösztöndíjainkat és egyéb kínálatunkat!

Építsük együtt a kapcsolati hálózatokat!

Az EKB többféle kapcsolatrendszeren keresztül irányítja és koordinálja a kutatásokat, amelyek segítségével a döntéshozatalt támogató információkat kapunk.

Tekintse meg a kutatói kapcsolati hálózatokat!
Nem szakértő? Nézze meg a kisokost!
További tudnivalók
Miért végez az EKB kutatásokat?

Ebben a szekcióban található oldalak