content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по

Медии

Ясната и резултатна комуникация е много важна за нас

Ясната и резултатна комуникация е много важна за нас. Паричната ни политика става по-ефикасна, когато решенията ни са добре разбрани. Медиите изпълняват важна роля в този процес и ни помагат да изпълняваме задължението си за отчетност пред европейската общественост. Журналистите могат например да посещават нашите пресконференции, да интервюират създателите на политики и да съобщават за речи и публикации.

Прессъобщения

Прессъобщенията ни обхващат широк спектър от теми. В тях се обявяват решенията на ЕЦБ и се оповестяват нови данни.

Прессъобщения

Пресконференции

След заседанията по паричната политика председателят на ЕЦБ Кристин Лагард обяснява приетите решения и отговаря на въпроси на журналистите. Тези важни събития, които могат да бъдат проследени на живо в интернет, разкриват обосновката на Управителния съвет.

Пресконференции

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Решения по паричната политика

На всеки шест седмици приемаме решения по паричната политика – определяме какво трябва да се направи, за да се задържи инфлацията на равнище от 2%. Най-актуалните решения можете да намерите тук в 14:15 ч. централноевропейско време в деня на заседанието на Управителния съвет по паричната политика.

Решения по паричната политика

Блог на ЕЦБ

Нашият блог представя разсъждения на създателите на политики за последните решения и тенденции, свързани с икономиката на еврозоната, а и по други теми. Статиите се основават на анализи и изследвания на ЕЦБ.

Блог на ЕЦБ

Речи

Членовете на Изпълнителния съвет често изнасят речи на различни места в Европа и света, с които допринасят за разбирането на нашите политики и решения. Те често говорят и по други теми, свързани с централнобанковата дейност, финансовата система и икономиката в по-широк план.

Речи

Интервюта

Интервютата пред медиите дават възможност на журналистите да зададат въпроси пряко на членовете на Изпълнителния съвет. Ние публикуваме текстовете им.

Интервюта

Научете повече

Подкасти

Подкастите на ЕЦБ са възможност да надникнете в света на икономиката и централните банки. Разглеждат се теми и тенденции, важни за икономиката на еврозоната.

Подкасти
Публични изяви и други дейности

Седмичният график Ви дава възможност да проследите предстоящите публикации и събития, включително заседания на органите за вземане на решения, пресконференции и публични изяви. Актуализира се всеки петък.

Седмичен график
Изпратете покана за публична изява

Бихте желали да поканите член на Изпълнителния съвет да говори на събитие, което организирате? Попълнете формуляра за заявка и ние ще се свържем с Вас!

Формуляр за заявка

Свържете се с нас

Ако сте журналист и желаете да говорите с нас, можете да се свържете с пресслужбата. Ние организираме също семинари за журналисти, на които представяме подробна информация как функционира ЕЦБ.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Други източници

Насоки на Изпълнителния съвет за комуникацията

Вижте принципите, приети от Изпълнителния съвет на ЕЦБ за комуникацията с обществеността. Нашите създатели на политики ценят ясната, резултатна и навременна комуникация.

Водещи принципи

Календари

Тук ще намерите информация за датите на бъдещи пресконференции, статистически прессъобщения и тръжни операции.

Календари
За неспециалисти: Прочетете нашата обяснителна статия
Научете повече
Какво представлява периодът на изчакване?

Всички страници в този раздел